Bomen snoeien en vellen

Snoeien en vellen van bomen met OmniGreen Tuinen

Bomen laten snoeien

Bomen snoeien is vaak een gevaarlijke opdracht waar je beter niet zelf aan begint.

Omnigreen is een onderneming gespecialiseerd in het vellen en snoeien van allerlei bomen met meer dan 10 jaar ervaring, ook voor moeilijke en op gevaarlijke plaatsen.

Stormschade, opruim en afwerking

Omnigreen verwijdert ook boomwortels en -stronken of kan je assisteren met omgewaaide bomen en takken bij stormschade. Onze onderneming is gevestigd in Aalter en wij verplaatsen ons in een straal van 60km rondom Aalter.

Bomen vellen en veilig demonteren op moeilijke plaatsen: boven huizen, kleine tuinen, … We gaan altijd te werk uit liefde voor bomen. Een boom moet zo weinig mogelijk last ondervinden tijdens het snoeien.

Fruitboom snoeien

Fruitbomen worden voor een gezonde groei best regelmatig gesnoeid.”

Door het snoeien van fruitbomen krijgt de boom meer zonlicht, wordt hij vitaler en groeit deze beter, wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de vruchten.

Er zijn tal van verschillende fruitbomen die toch wel hun eigen snoeitechnieken en specifieke tijdstippen vragen. Om dit correct te doen is er dus wel wat kennis van zaken vereist, maar ook professioneel materiaal is uiterst belangrijk.

Olijfbomen snoeien

Een olijfboom snoeien doe je het best na de winter, in de maanden maart of april. Om een olijfboom correct te snoeien, snij je de dorre takjes en dood hout weg zodat het hart van de boom genoeg zonlicht krijgt. 

Weet je dat snoeien, groeien betekent voor olijfbomen. Wees dus niet bang om je olijfboom in te snoeien want dit zal de boom enkel ten goede komen.

Ben je toch niet volledig zeker en laat je het snoeien liever aan een professional over, die je ook bijstaat met advies om je olijfbomen prachtig uit te laten bloemen?

Contacteer ons dan vrijblijvend.

Haagbeuk snoeien

Een haagbeuk hoeft eigenlijk maar één keer per jaar gesnoeid te worden, en dit doet u best eind mei of begin juni, omdat de haagbeuk dan het snelst groeit en op die manier nog voldoende tijd heeft om te herstellen en opnieuw te groeien.

Maar ook in de wintermaanden mag een haagbeuk kort gesnoeid worden. Als je dit wenst, dan ziet deze er tijdens de lente heel fris uit en staat deze in een mooie vorm.

Een haagbeuk snoeien is niet meteen een moeilijke taak, maar misschien doet u dit liever toch niet zelf of had u graag eens een speciale vorm gewenst?

In dat geval kan ik je zeker helpen.

Hakselaars

Wij hebben twee hakselaars.

  • Eén die tot 12cm stamdiameter hakseld en door een deur past. 
  • Een zwaar-getrokken diesel hakselaar die tot dia 23cm hakseld.
Haagschaar Omnigreen Tuinen

Bomen laten snoeien?

Graag meer informatie en/of een prijsofferte voor het snoeien of vellen van bomen, tuinaanleg, onderhoud of het plaatsen van terrassen en afsluitingen?

Contacteer ons, wij werken alles af van A tot Z.”